bygg21 Signaturen
Signatur for en effektiv bygge- og eiendomsnæring

Over 300 signaturer!

Fredag signerte Bravida Bygg21signaturen for å støtte opp om bruk av «beste praksis» og ble med det signatur nummer 300. Målet om 400 signaturer nærmer seg stadig.

Signeringskampanjen startet under Arendalsuka i august. Bravida-sjef Tore Bakke er strålende fornøyd med signeringen, og med at nettopp Bravida ble nummer 300.

– Et stort steg i en viktig og riktig retning, mener administrerende direktør Tore Bakke i Bravida Norge.

Videre har Bravida valgt ut fem tiltak de spesielt vil fokusere på fremover. De fem tiltakene går på å industrialisere byggeprosessen, bruke utarbeidet veileder for god samhandling, sørge for rett kompetanse i alle ledd og gjennom hele prosjektet, bruke BIM aktivt i alle prosjekter, og bruke kvalitetsprinsippene for bærekraftige bygg og områder i planleggingsfasen.

– Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Det er Bravidas filosofi tilknyttet Bygg21, og har valgt ut fem tiltak de spesielt vil fokusere på. Vi i Bravida er veldig bevisste på hvilke typer prosjekter vi fortrinnsvis vil jobbe med. I prosjekter hvor den tekniske entreprenøren involveres tidlig får man muligheter til å digitalisere, planlegge og prefabrikkere. Gjennom godt samspill i utviklingsfasen vil man også få avstemt forventninger til leveransen slik at faren for konflikter i produksjonsfasen reduseres. Kunden ender opp med et anlegg med bedre kvalitet til riktig pris gjennom god samhandling, sier Bravida - sjefen.

– Arbeidet til Bygg21 underbygger dette og vi oppfordrer derfor flere bedrifter til å signere Bygg21-signaturen, sier Tore Bakke.

Bygg21 jakter flere signaturer

For Bygg21 er ikke jakten på signaturer over enda. Målet er 400 signaturer frem mot 4.desember. Den 4.desember vil samtlige signaturer, med navn på virksomhetene, overrekkes kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Under overrekkelsen ønsker Bygg21 å gjøre stas på de virksomhetene som har gitt sin signatur. I tillegg blir alle som signerer invitert til å delta under avslutningsarrangementet den 4.desember.

– Med denne signaturen har vi passert 300 signeringer fra engasjerte og fremoverlente virksomheter som har tatt et standpunkt for å bidra til en mer effektiv bygge- og eiendomsnæring de kommende årene. Vi er veldig fornøyde med å nå ha Bravida med på laget, og jakter videre på flere virksomheter og signaturer, forteller Arne Malonæs i Bygg21.